Jurnalul orei 17, 22 Iunie
Jurnalul orei 17:00 22 iunie 2021, 19:14 | 1261

Prezentat de Eugenia Apostu

După 29 de ani de activitate în fruntea instituției de învățământ cu predare în limba română, directorul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost eliberat din funcție. Decizia a fost luată de către ministrul în exercițiu al Educației, Lilia Pogolșa, iar vestea i-a fost comunicată directorului prin telefon. Nici ministerul Educației, nici ministrul Pogolșa nu și-au explicat deocamdată gestul.

Curtea Supremă de Justiție a început astăzi examinarea contestației depuse de Comisia Electorală Centrală împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, prin care CEC a fost somată să deschidă nu mai puțin de 191 de secții de votare pentru diaspora la anticipatele din 11 iulie.

Tradițiile noastre sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, iar „șezătoarea" este cea, care îmbină aproape toate elementele folclorice: dansul, cântecul, snoavele, plăcintele coapte în cuptor și, nu în ultimul rând, voia bună. De asta a avut parte echipa noastră de filmare în comuna Sărata Veche, raionul Fălești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie