Jurnalul orei 17, 2 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 2 septembrie 2021, 19:04 | 1235

Prezentat de Vasile Luchianu

Armata Națională împlinește 30 de ani de la creare. Cu această ocazie, la Ministerul Apărării a fost organizată o ceremonie militar-protocolară. Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui Maia Sandu și a ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi.

Republica Moldova riscă să intre în ”zona galbenă” a Uniunii Europene, unde sunt incluse țările cu un număr mare de teste pozitive la COVID. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Potrivit oficialului, cei de la Bruxelles sunt îngrijorați de creșterea numărului celor infectați în Republica Moldova și au avertizat autoritățile de la Chișinău.

Persoanele implicare în falsificarea certificatelor de vaccinare anti-COVID riscă până la șapte ani de închisoare! Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat ieri la postul nostru de televiziune că au fost deconspirate zeci de scheme de corupție în acest sens, în special în centrele raionale de sănătate. Potrivit ministrului, pentru obținerea certificatelor false de vaccinare se plăteau sute de euro, dar procurorii întârzie cu intervențiile. În replică, Centrul național anticorupție afirmă că au existat restricții cu privire la datele cu caracter personal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie