Jurnalul orei 19, 8 Iulie
Jurnalul orei 19:00 8 iulie 2021, 21:50 | 1971

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

Persoane din anturajul lui Igor Dodon, inclusiv fratele acestuia, Alexandru, ar fi implicate într-o schemă frauduloasă. Banii obținuți din afacere ar fi utilizați pentru procurarea bunurilor de lux.

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, ar fi fost stropit cu gaze lacrimogene, în raionul Glodeni. Făptașii ar fi simpatizanți ai Comuniștilor și Socialiștilor. Au intrat în scandal și membrii Alianței pentru Unirea Românilor, care au încercat, repetat, să treacă Nistrul, dar au fost împiedicați.

Conducerea Căilor Ferate a prezentat un nou mecanism de lichidare a restanțelor salariale. Angajaților, care nu și-au primit salariile de mai multe luni, li se propune să împrumute suma restantă de la bănci.

Peste trei milioane de buletine de vot vor fi disponibile la alegerile parlamentare de duminică. Pentru cele 2000 de secții de votare, care vor fi deschise în Republica Moldova, vor fi tipărite peste 2 milioane de buletine.

Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare cu titlu gratuit. Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100 620 de doze de vaccin Pfizer-​BioNTech.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie