Năstase: Mergem înainte în campanie
Politic 9 octombrie 2019, 16:00 | 1610

Candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, a declarat că, prin decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, devine primar legitim al municipiului. El a adăugat că, totuși, își va continua campania electorală pentru scrutinul din 20 octombrie, indiferent de hotărârea instanței. Astfel, Năstase ar urma să fie suspendat din funcția de primar.

Potrivit lui Năstase, decizia Curții de Apel Chișinău, care i-a validat mandatul de primar al Chișinăului, obținut la alegerile din iunie 2018, vine ca urmare a poziției exprimate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în raport cu Republica Moldova.

Curtea de Apel Chișinău a casat marți hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate rezultatele alegerilor locale din 2018, câștigate de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Decizia a fost luată după un an și patru luni de către același complet de judecători de la Curtea de Apel - Vladislav Clima, Ecaterina Palanciuc și Ala Malâi - care a menținut hotărârea judecătoarei Rodica Berdilo din instanța de fond. Tot marți, secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, a declarat că, dacă Andei Năstase decide să-și continue campania electorală pentru șefia Primăriei Chișinău, el trebuie să fie suspendat din funcția de primar obținută în urma scrutinului de anul trecut. 

Opinia ta contează. Comentează!