Jurnalul orei 15, 3 Februarie
Jurnalul orei 15:00 3 februarie 2022, 15:47 | 784

Prezentat de Eugenia Apostu

Pâinea este mai scumpă de astăzi! Prețuri mai mari au fost afișate la toate tipurile de pâine din magazinele celui mai mare combinat de panificație din țară. Responsabilii de la Franzeluța dau vina pe majorarea tarifului la gaz și combustibil. Doar pâinea socială va costa și în continuare trei lei. Mai mult, fabrica a crescut producția acesteia cu 50 la sută, dar chiar și așa nu ajunge la toți. Dacă vrei să o prinzi, trebuie să stai la coadă cu noaptea-n cap.

Viitorii șoferi s-au pomenit cu o problemă. Cursurile practice pentru obținerea unui permis de conducere s-au scumpit esențial. E vorba de zece mii de lei, aproape dublu în comparație cu 5-6 mii de lei, până nu demult. Managerii școlilor auto invocă scumpirea carburanților și, nu în ultimul rând, cheltuielile pentru întreținerea mașinilor. Unii tineri, care vor să obțină permisul, se gândesc să renunțe la orele suplimentare.

Centrul Național Anticorupție are un nou șef. Iulian Rusu, secretarul de stat al Ministerului Justiției, a fost numit de Parlament director al CNA pentru un mandat de cinci ani. Pentru Iulian Rusu a fost votat de 57 de deputați ai PAS, care l-au propus plenului fără concurs și fără contracandidați. Decizia a stârnit polemici între deputații puterii și cei ai opoziției.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie