Jurnalul orei 15, 19 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 19 octombrie 2022, 16:19 | 588

Prezentat de Eugenia Apostu

În Republica Moldova va fi decretată mobilizare militară, dacă războiul din Ucraina se va apropia de granițe. Autoritățile vor fi nevoite să ia măsurile necesare, pentru a reacționa adecvat la orice scenariu, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, la un post de televiziune. ”Avem un număr suficient de rezerviști, care ar putea fi mobilizați”, a precizat Nosatîi, fără a deschide parantezele.

Partidele parlamentare finlandeze sunt de acord cu ridicarea unui gard pe porţiuni ale graniţei cu Rusia. ”Guvernul vrea acum să elaboreze propuneri pentru un proiect pilot, care să fie votat de parlament în cursul acestui an”, a declarat prim-ministrul țării, Sanna Marin. Finlanda şi Rusia împart o graniţă întinsă pe 1.300 de kilometri.

Doi dintre liderii PSRM au mers la Moscova și au strâns mâna sateliților lui Putin din Partidul „Spravedlivaia Rossia”. Au făcut-o sub steagul așa-numitului proiect ”Novorossia”, care presupune înglobarea sudului Ucrainei, dar și a Basarabiei, într-un spațiu politic rus. Delegația neoficială de la Chișinău a fost formată din secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, și membrul Comitetului executiv al PSRM, Olga Cebotari, fost vicepremier pentru Reintegrare. ”Gestul celor doi socialiști atentează la suveranitatea Republicii Moldova”, afirmă analistul politic Anatol Țăranu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie