Un director de spital din Wuhan, China, a murit din cauza noului coronavirus
Externe 18 februarie 2020, 20:29 | 1102

În orașul chinezesc Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, astăzi a murit un director de spital. Se întâmplă după ce autoritățile au raportat săptămâna trecută peste 1.700 de angajați din medicină infectați cu acest virus, dintre care cel puțin șase au murit. Între timp, o clădire industrială din Beijing va fi transformată într-o fabrică de măști împotriva coronavirusului.

Fabrica din Beijing ar urma să fie gata în 6 zile și va produce zilnic 250 de mii de măști, scrie Reuters. Luna trecută, un producător de măști medicale, care asigură 30 la sută din piața chineză, a atras atenția că primește comenzi de peste zece ori mai mult decât în mod normal.

Epidemia de coronavirus a transformat Wuhanul într-un oraş fantomă. Mii de animale au fost abandonate după ce oamenii au intrat în carantină. Un tânăr a decis să aibă grijă de câini şi pisici. El intră în case şi hrăneşte animalele, le dă apă şi face curat. Paznicii îl opresc la fiecare clădire pentru a-i lua temperatură, apoi îl lasă să îşi vadă de treabă.

Potrivit unei asociaţii din Wuhan, care se ocupă de salvarea pisicilor, există între 20.000 şi 30.000 de animale abandonate în case şi care au nevoie de îngrijire. Multe au fost salvate de către 100 de voluntari ai organizaţiei. Până în prezent, au fost înregistrate 72.436 de cazuri de infecție și 1.868 de decese în toată țară, a anunțat marți Comisia Națională de Sănătate. În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare au consemnat 1.886 de cazuri noi și 98 de decese. Atât numărul cazurilor noi de infecție, cât și cel al deceselor au înregistrat o scădere ușoară în comparație cu zilele trecute. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat luni că numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în China pare a fi în scădere, deși este prea devreme pentru a putea spune dacă declinul raportat va continuă. 

Opinia ta contează. Comentează!