Jurnalul orei 15, 7 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 7 decembrie 2023, 17:16 | 630

Prezentat de Călin Jucovschi

Mai mulți deputați comuniști și socialiști au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului, nemulțumiți că pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea privind sancțiunile împotriva Federației Ruse. Cei din opoziție au insistat ca acest proiect să fie omis, dar majoritatea a votat împotrivă. Într-un schimb de replici, unii au vorbit de statutul de neutralitate, iar alții - de respectul față de Ucraina.

Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit astăzi în prima ședință, de constituire. Au fost validate mandatele de consilier, 51 la număr, și au fost confirmate listele de supleanți. Noii consilieri au îndemnat la muncă în interesul cetățenilor. Primarul Ion Ceban a declarat presei că partidul său, MAN, este gata să colaboreze cu celelalte formațiuni. Reprezentantul PAS, Lilian Carp, a subliniat că formațiunea sa nu va face alianță.

Elevii de la o școală din orașul Telenești ar fi fost constrânși să aducă bani pentru... achitarea facturii la lumină. Părintele unuia dintre elevii, care învață acolo, s-a plâns redacției noastre că profesorii i-au spus copilului său, dar și altor colegi, să achite câte 300 de lei pentru consumul de curent al gimnaziului. Solicitarea de a aduce bani la școală a fost menționată și în agendele mai multor elevi. Directorul gimnaziului spune însă că profesorii i-ar fi „rugat” pe părinți să contribuie „benevol”, cu o sumă mică de bani, pentru instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișul instituției de învățământ. În urma acestui caz, s-au autosesizat Ministerul Educației și Direcția Generală Educație din Telenești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie