Jurnalul orei 15, 27 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 27 octombrie 2022, 16:21 | 598

Prezentat de Eugenia Apostu

În Herson vor fi cele mai sângeroase lupte, pentru că regiunea este singura legătură terestră dintre teritoriile ocupate de ruşi şi peninsula Crimeea, anexată în 2014. După o contraofensivă începută în septembrie, înaintarea ucrainenilor s-a oprit, din cauza prezenței pe front a noilor mobilizați ai lui Putin. Acest lucru l-a aflat trimisul nostru special în Ucraina, Dumitru Garcaliuc, care a fost pe linia frontului din Herson.

Igor Dodon, Ion Ceban, Ilan Șor și chiar soția acestuia, Jasmin, au reacționat la decizia Statelor Unite de a-i pedepsi pentru acte de corupție. Ceban spune că va merge în judecată, iar Dodon le recomandă autorităților de la Chișinău să nu se bucure. Washingtonul a impus miercuri sancțiuni împotriva a zeci de persoane și entități implicate în acte de corupție, care „au adus prejudicii grave Republicii Moldova”. Pe lângă fugarii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ambii dați în căutare internațională, în listă a fost inclus Igor Ceaika, om de afaceri din Rusia.

Tiraspolul a acceptat invitația Chișinăului la negocieri privind criza energetică și deficitul de energie electrică resimțit de dreapta Nistrului din cauza volumelor reduse de curent livrate de Centrala de la Cuciurgan. Doar că ștabii regimului separatist lansează așa-numite ”recomandări”. Așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, i-a transmis Chișinăului că „ar fi mai util să comunice direct cu Moscova”. Cu sau fără medierea Kremlinului, discuțiile vor avea loc mâine, la sediul OSCE de la Tiraspol.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie