Premierul interimar afirmă că în fondul de rezervă al Guvernului sunt acum 98 de milioane de lei
Politic 7 mai 2021, 19:55 | 1340

Aureliu Ciocoi consideră că 80 de milioane de lei, nu 125, ar fi suficiente pentru desfășurarea scrutinului din 11 iulie. Președintele Comisiei Electorale Centrală Dorin Cimil afirmă că e deschis pentru noi discuții în acest sens. Subiectul a fost abordat aseară, la postul nostru de televiziune.

Prim-ministrul interimar a precizat că în Fondul de rezervă al Guvernului sunt acum 98 de milioane de lei.

AURELIU CIOCOI, prim-ministru interimar: "La ora actuală noi avem în fondul de rezervă al Guvernului 98 de milioane de lei, însă ca un prim-ministru interimar, sper responsabil, nu pot lăsa Guvernul cu cifra zero, eu propunându-le distinșilor colegi de la CEC ca noi, Guvernul să transferăm o primă tranșă către Comisia Electorală în volum de 50, maxim 60 de milioane de lei în așa fel încât ei să înceapă activitatea de organizare a alegerilor, urmând ca între timp să vedem ce mai putem, unde mai putem strânge câte ceva în fondul de rezervă."

În opinia lui Ciocoi, devizul de cheltuieli pentru alegeri, 125 de milioane de lei, elaborat de Comisia Electorală Centrală, este cam exagerat.

AURELIU CIOCOI, prim-ministru interimar: "După mine părea să fie destul de suficientă 80 de milioane de lei ar putea costa la modul real campania parlamentară. S-a constatat că din cele 125 de milioane declarate, 72 de milioane constituite salariile membrilor Comisiei Electorale Centrale, membrilor birourilor, etc., bani care pot fi achitați ulterior."

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, spune că toate calculele sunt justificate, dar există loc pentru discuții..

DORIN CIMIL, președinte Comisia Electorală Centrală: "De aceea, noi considerăm că suma de 125 de milioane poate fi redusă dacă vom decide pentru a micșora numărul de funcționari care să fie antrenați în fiecare secție de votare, precum și alte cheltuieli pe care le-am prognozat."

VITALIE CĂLUGĂREANU, realizator Cabinetul din Umbră: "De milioane pentru salarii? Este adevărat? - Este adevărat. Comisia Electorală Centrală este dispusă să revadă acest deviz de cheltuieli?"

DORIN CIMIL, președinte Comisia Electorală Centrală: "Comisia Electorală Centrală este dispusă să discute cu Guvernul vizavi de unele poziții care sunt după părerea Guvernului care nu corespund realității și care urmează a fi micșorate. Doar atât! Dar nu cardinal pe motiv că micșorarea drastică a finanțării ne va impune să luăm anumite decizii privitor la micșorarea unui număr de funcționari, a unor programe, precum și a unor secții de votare. Lucrurile trebuie înțelese corect."

Alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc pe 11 iulie.

Opinia ta contează. Comentează!