Ceaika va restaura Muzeul Puşkin
Politic 17 februarie 2020, 20:06 | 915

Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei si un apropiat a lui Igor Dodon, cunoscut ca sponsor al Fundației „Din Suflet”, gestionată de Galina Dodon, va suporta toate cheltuielile pentru reparatia Casei-muzeu „Aleksandr Puskin” din Chisinau. In acest scop, au fost transferate 2,5 milioane de lei, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

MESAJUL LUI IGOR DODON

Igor Ceaika, ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A.S. Pușkin” din Chișinău. (...) Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat. M-am adresat către prietenii Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială - expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. Au fost deja transferate circa 2,5 milioane de lei, iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare.

sursa: facebook.com

... se arată în postarea lui Dodon. El afirmă că renovarea Casei-muzei ar urma să fie finalizată până la 21 septembrie curent. În februarie 2019, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a anunțat că, potrivit unor documente confidențiale, Chaika era, încă în 2017, unul dintre sponsorii Fundației „Din Suflet”, gestionată de Galina Dodon. Ziarul de Gardă a scris că Igor Ceaika este partener de afaceri cu fratele președintelui, Alexandru Dodon. La sfârșitul lunii decembrie 2019, Igor Ceaika a intrat în posesia a 51 la sută din compania „Media Invest Service”, astfel preluând de la omul de afaceri Vadim Ciubară cota majoritară din firma care deține posturile Accent TV și Primul în Moldova, dar și din firma care gestionează site-urile mail.ru și ok.ru în Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!