Jurnalul orei 17, 18 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 18 octombrie 2022, 18:13 | 818

Prezentat de Vasile Luchianu

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat astăzi, la Chișinău, cu omologul său din Cehia, Markéta AdamOva. Cei doi oficiali au vorbit cu precădere despre integrarea europeană a Republicii Moldova și despre pericolele militare reprezentate de Federația Rusă. Securitatea spațiului aerian al Republicii Moldova trebuie fortificată fără ezitare, spune Igor Grosu.

Războiul se va încheia mai repede, dacă Rusia va avea mai puține oportunități teroriste, afirmă Volodimir Zelenski. Moscova a confirmat astăzi că a atacat infrastructuri energetice din Ucraina. Loviturile au lăsat Kievul și alte orașe ucrainene fără energie și apă. Două centrale termice au suferit avarii semnificative. Statele Unite avertizează că alianța Rusiei cu Iranul e reprezintă o amenințare pentru întreaga lume.

De la începutul anului, Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de aproape trei miliarde de dolari. Acest volum de exporturi depășește cu peste 63% indicatorii înregistrați în aceeași perioadă a anului trecut. Au crescut și importurile, însă cu doar 33 de procente. Potrivit Biroului Național de Statistică, România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova. Din ianuarie și până în august, exporturile de produse locale peste Prut au crescut de aproape două ori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie