Patrula Jurnal TV, 20 Februarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de CNA, după ce ar fi primit mită 2000 de euro. În schimbul banilor, medicul ar fi promis că îl va interna și va începe mai rapid tratamentul bolnavului incurabil.

Șeful IGP, Iurie Podarilov, a fost eliberat joi din funcție în baza cererii depuse. Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a semnat și ordinul de eliberare. În locul lui Podarilov la cârma IGP a fost numit fostul secretar de stat al MAI, Viorel Cernăuțeanu.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a fost recunoscut în calitate de bănuit într-o cauză penală pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Dosarul penal vizează excesul de putere comis de către procurorul Pavel Vinițchi, care a fost subalternul lui Diacov. Ambii procurori se declară nevinovați și acuză conducerea Procuraturii Generale de abuz.

Cauza penală pe două capete de acuzare în care fostul deputat PD Constantin Țuțu este învinuit de fals în declarații ar putea fi încetată. La cererea avocaților, judecătorul Ion Morozan de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus transmiterea respectivei cauze penale la un alt magistrat din aceeași instanță pentru a emite o decizie. Argumentul avocaților a fost că dosarul ar fi intrat în procedură după expirarea termenului de prescripție - fapt negat de procurorul de caz.

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fântâna, va munci gratis în folosul comunității! Curtea de Apel Bălți a menținut, în data de 16 februarie, decizia Judecătoriei Bălți prin care Fântâna rămâne fără permis și este obligat să execute 134 de ore de muncă neremunerată. Se întâmplă după ce președintele raionului a fost prins beat la volan de cel puțin două ori.

Opinia ta contează. Comentează!