Jurnalul orei 17, 23 Februarie
Jurnalul orei 17:00 23 februarie 2022, 17:58 | 2110

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul șef de la „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, este vizat într-un nou dosar de abuz în serviciu. Procurorii au percheziționat astăzi cinci locații, inclusiv casa lui Eni și sediul unor companii. Potrivit surselor Jurnal TV, ar fi fost percheziționat sediul firmei Horus. Potrivit unor acte, în posesia cărora a intrat redacția noastră, în perioada în care era director, Veaceslav Eni ar fi semnat un contract cu această firmă, care este controlată de o companie offshor. „Horus” s-a ocupat de modernizarea unui bloc energetic contra unei sume ce depășește 245 de milioane de lei. Directorul companiei a confirmat valoarea contractului, dar a refuzat să vorbească despre percheziții.

Procurorul general este membrul din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate și nu poate ignora ședințele acestuia. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă o sesizare în acest sens depusă de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Stația de epurare din Chișinău parcă este, parcă nu-i. Darea în exploatare a acesteia întârzie. Una dintre cele două companii germane, contractate să efectueze lucrările de reabilitare, a intrat în faliment. Pe șantier, nicio mișcare. Companiile din Republica Moldova, angajate de către nemți să execute anumite lucrări, s-au ales cu probleme financiare. Directorul Apă-Canal refuză să comenteze situația.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie