Vlad Batrâncea a primit astăzi, în dar, o nouă hartă a României Mari
Politic 3 decembrie 2021, 19:45 | 912

Socialistul Vlad Batrîncea a primit astăzi în dar o hartă nouă a României Mari. Cadoul i-a fost înmânat de către deputatul PAS, Vasile Șoimaru. Se întâmplă după un gest scandalos al lui Batrîncea, care în urmă cu șase ani a rupt demonstrativ o hartă a României Mari în plenul Parlamentului.

Vasile Șoimaru le-a amintit colegilor deputați că în urmă cu două zile a fost marcată Ziua Națională a României și cu această ocazie le-a transmis un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor români din sala de ședințe a legislativului.

VASILE ȘOIMARU, deputat PAS: "Totodată, vreau să-i felicit și pe cei patru socialiști, care dețin această cetățenie și felicit statul român că nu i-a refuzat. În afară de aceasta, mă bucur de exemplul pe care mi l-a dat tânăra Caraman din stânga noastră, cea care a retrocedat o pancartă de-a noastră pe care am folosit-o în campania electorală. Eu am găsit o hartă ruptă acum șase ani și vreau să-mi dați voie să i-o întorc înapoi celui, căruia poate îi pare rău că a făcut acest lucru. Chiar dacă nu-i pare rău, eu fac acest lucru. Îi donez această hartă și-l rog foarte mult să nu mai facă asemenea lucruri dacă vrea să rămână coleg cu noi sau cu mine măcar."

Vasile Șoimaru s-a apropiat apoi de vicepreședintele Parlamentului și i-a înmânat acestuia harta României Mari. Pentru că socialistul nu s-a grăbit să primească cadoul, Șoimaru l-a lăsat pe masă. Imediat a urmat replica lui Batrîncea.

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: "Fiind deputați în Parlament să nu uitați că sunteți salarizați de către cetățenii Republicii Moldova, că Republica Moldova este un subiect de drept internațional, este o țară care are un trecut istoric și are un viitor frumos."

Vlad Bătrâncea a intrat în atenția opinie publice după ce în decembrie 2015, în aplauzele colegilor săi de fracțiune, a rupt harta României Mari la ședința Parlamentului. Socialistul și-a manifestat astfel protestul față de un ordin al Ministerului Educației, prin care respectiva hartă urma să fie distribuită, prin donație din partea unei asociații pentru a fi utilizată la lecțiile de istorie.

Opinia ta contează. Comentează!