Moțiunea de cenzură, noi susținători
Politic 15 iulie 2020, 16:55 | 2660

Moțiunea de cenzură inițiată de Platforma DA împotriva Guvernului Chicu a fost semnată și de către deputatul neafiliat Octavian Țâcu. El a spus că și-a pus semnătura pentru că, cităm, „doar instalarea unui Guvern proeuropean, asumat de Blocul ACUM, poate scoate țara din pandemie și criză economică”. La demersul de a demite executivul în frunte cu Ion Chicu s-a alăturat astăzi și grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.

Moțiunea de cenzură a fost semnată până în prezent de 12 deputați: 11 din fracțiunea Platforma DA și neafiliatul Octavian Țâcu. Cei din Platforma Demnitate și Adevăr așteaptă acum semnăturile deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate, care au anunțat însă că vor lua o decizie abia sâmbătă, în cadrul ședinței Consiliului Politic al formațiunii. Pentru ca moțiunea să fie înregistrată și să ajungă în plenul Parlamentului este nevoie de 26 de semnături. Președintele Igor Dodon a declarat aseară, într-o emisiune televizată, că nu crede că este posibilă demiterea Guvernului Chicu la această etapă, dar a lansat un avertisment către președinta PAS, Maia Sandu, în contextul în care deputații formațiunii sale ar putea să susțină moțiunea de cenzură.

Iar Maia Sandu a declarat aseară, într-o altă emisiune TV, că voturile lipsă pentru demiterea Guvernului Chicu trebuie să fie găsite doar la Partidul Democrat. Reprezentanții PD au spus însă că nu vor demite un executiv în care au portofolii ministeriale. Ion Chicu a refuzat să comenteze subiectul, în timpul unui eveniment public de ieri. 

Opinia ta contează. Comentează!