PSRM-Șor a blocat discutarea subiectelor ce țin de vaccinul chinezesc, prețul carburanților și scoaterea grâului din țară
Politic 16 aprilie 2021, 15:22 | 2747

Deputații evită dezbaterile pe subiecte sensibile. S-a văzut la ședința de astăzi a Parlamentului. Majoritatea parlamentară PSRM-Șor nu a votat pentru audierea premierului interimar, a ministrului Agriculturii și a reprezentanților Consiliului Concurenței în legătură cu subiectele care au generat dispute aprinse săptămâna aceasta, inclusiv anunțul privind procurarea vaccinului chinezesc CoronaVac.

ALEXANDRU SLUSARI, președintele fracțiunii Platforma DA: "Noi auzim diferite opinii contradictorii că o să fie procurat vaccinul din China și o să fie alocate 70 de milioane, bani publici, pentru acest vaccin. Am auzit diferite păreri despre acest vaccin și noi propunem să-l audiem în plen pe domnul ministru interimar pe acest subiect."

VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM: "Partea chineză ne-a informat că azi a fost luată decizia să fie oferite 150 de mii de vaccinuri cu titlul de ajutor umanitar. În ceea ce ține de procurare, se duc discuții dintre Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și omologii săi din Ghina. Azi nu e luată nicio decizie. Cine este pentru organizarea audierilor prim-ministrului interimar vă rog să votați? Nu a întrunit numărul necesar de voturi."

Platforma DA a cerut și audierea ministrului interimar al Agriculturii pe două subiecte sensibile: cariera Micăuți care, potrivit lui Slusari, activează ilegal - și exportul de grâu din rezerva de stat.

ALEXANDRU SLUSARI, președintele fracțiunii Platforma DA: "Eu cunosc anumite cifre de la SIS. Consider că există pericol pentru securitatea alimentară, ar fi bine ca domnul ministru să vină să elucideze aceste circumstanțe."

VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM: "Cine este pentru, vă rog să votați? Nu a întrunit numărul necesar de voturi."

Alexandru Slusari a cerut și audierea reprezentanților Consiliului Concurenței în legătură cu presupusele înțelegeri de cartel pe piața produselor petroliere.

ALEXANDRU SLUSARI, președintele fracțiunii Platforma DA: "Am văzut mai multe acorduri de cartel, am văzut cum scade prețul la țiței, dar totdată nu se schimbă nimic în Republica Moldova."

VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM: "Rog să votați. Mulțumim, nu a întrunit numărul necesar."

Ministerul Sănătății a anunțat, pe 9 aprilie, că analizează posibilitatea procurării a 400 mii de doze de vaccin chinezesc CoronaVac, iar săptămâna aceasta, Guvernul a autorizat eliberarea a 20 de mii 787 de tone de grâu alimentar din rezerva de stat.

Opinia ta contează. Comentează!