Image-Description
Noul premier, Ion Chicu, a șters de pe Facebook acuzele la adresa comisarilor europeni, în legătură cu furtul miliardului
Politic 14 noiembrie 2019, 17:42 | 6459

Noul premier, Ion Chicu, a şters de pe Pacebook afirmaţiile sale în care acuza oficialități ale Uniunii Europene de complicitate la frauda bancară din Republica Moldova.

Comentând raportul Comisiei parlamentare de investigație a jafului din sistemul bancar, Chicu a invocat, acum o lună, numele fostului Comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule (2010-2014), precum şi a fostului şef al Delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel (2009-2013).

"Un Danke shoen special trebuie să-l adresăm "comisarilor" europeni, care au scris şi dictat "istoria de succes" după 2009, culminând cu jaful veacului. Anume un Fule, anume un Schuebel şi mulţi alţii, care se ofereau să facă poze cu "reformatorii" de aici, POARTĂ VINA PENTRU DEZASTRUL ÎN CARE A AJUNS Ţara noastră!. Unde-s toţi aceşti funcţionăraşi europeni? Îşi asumă vreo răspundere? Nu cred", a scris consilierul preşedintelui, care, în 2018, în timpul guvernării PDM, a fost ministru al Finanţelor.

Afirmații lui Ion Chicu nu ar trecut neobservate de partea partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, care au discutat subiectul cu Igor Dodon.

„Am luat notă de declaraţiile unor persoane cu privire la unele presupuse acţiuni ale UE în Republica Moldova. Republica Moldova ştie că se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”, a scris în replică şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko.

Răspunzând la întrebările deputaţilor cu privire la declaraţiile sale care vizează partenerii externi ai Republicii Moldova, Chicu a vorbit în ședința de astăzi a Parlamentului despre "interpretări distorsionate".

"Am avut în vedere că înalţi oficiali de la Bruxelles au crezut în foştii conducători ai Moldovei când vorbeau despre succesele republicii pe calea apropierii de Uniunea Europeană. Mulţi au crezut atunci că "Moldova este o ţară a succesului", dar acest lucru nu a fost adevărat, deoarece situaţia reală nu a fost aşa cum liderii de atunci o prezentau partenerilor externi de dezvoltare. Toate concluziile lor trebuiau analizate mai profund", a spus Chicu.

Opinia ta contează. Comentează!