ONU în RM i-a premiat pe cei mai mari apărători ai drepturilor omului în perioada 2020-2021
Monden 10 decembrie 2021, 15:35 | 1757

Echipa Națiunilor Unite în Republica Moldova i-a premiat astăzi pe apărătorii drepturilor omului, care s-au evidențiat în perioada 2020-2021. Este vorba de trei organizații neguvernamentale și o persoană fizică.

Premiul general pentru o realizare remarcabilă la nivel național i-a fost oferit directorului organizaţiei neguvernamentale "Copil, Comunitate, Familie", Liliana Rotaru.

LILIANA ROTARU directorul organizaţiei neguvernamentale "Copil, Comunitate, Familie": "Este un premiu deosebit, pe care îl primești probabil o dată în viață, dar în fiecare zi ascultăm ce ne spun copiii și familiile lor, și atunci când auzim că se simt tratați cu respect, că simt demnitate în viața lor, că se schimbă câte ceva în bine vă rog să mă credeți că și acele cuvinte sunt premiile noastre de fiecare zi."

Premiul pentru o realizare remarcabilă la nivel local i-a fost oferit Angelei Croitor. Premiul special pentru realizări remarcabile în domeniul drepturilor la sănătate, educație, muncă și protecție socială în contextul pandemiei COVID-19 i-a fost dat organizației ”Concordia”. Iar premiul special pentru pentru implicarea activă în promovarea egalității și nediscriminării a fost oferit Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”.

BEA FERENCI, șeful Oficiului ONU pentru drepturile omului în Republica Moldova: "Munca desfășurată de societatea civilă, inclusiv persoane individuale, apărători ai dreptului omului, organizații ale societății civile, are un rol enorm de important în scopul nostru comun de a asigura o societate egală. Egalitatea are forța de a scoate săracii din ciclul sărăciei prin oferirea acelorași oportunități. "

Evenimentul ajuns la cea de-a 16-a ediție a fost organizat de Echipa de Țară a Națiunilor Unite în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!