Percheziții la Cahul, Chișinău, Odesa
Justiţie 1 decembrie 2022, 16:49 | 559

Peste 150 de ofițeri, din Republica Moldova și Ucraina au descins astăzi cu percheziții pentru a anihila activitatea unui grup infracțional. 14 percheziții au fost făcute la cinci indivizi, din Cahul și Chișinău, care ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană. 30 de percheziții au fost efectuate în regiunea Odesa, la nouă persoane.

Potrivit procurorilor, perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar pornit în 2016, privind crearea și conducerea unei organizații criminale, cu grupuri infracționale active în raioanele de est ale Republicii Moldovei.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: "Acțiunile s-au desfășurat în urma schimbului de informații prin intermediul Europol cu autoritățile din Ucraina. Acestea au stabilit că un ucrainean de 56 de ani a creat, prin acord prealabil cu un grup de persoane, o organizație criminală cu legături inter-regionale, care a activat în orașul Odesa și ar avea tangențe cu lumea interlopă din Republica Moldova. Cinci moldoveni, care ar avea legături directe cu aceste grupuri, dar și cu liderul acestora din Ucraina, au vârstele cuprinse între 30 și 55 de ani."

Procuratura mai informează că bărbatul care urmează să fie anunțat în căutare de către autoritățile din Ucraina ar fi implicat în organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri raider, torturi și răpiri de oameni din mediul de afaceri.

În timpul descinderilor au fost ridicate mai multe corpuri delicte, inclusiv arme și muniții deținute ilegal. Urmărirea penală continuă.

Opinia ta contează. Comentează!