Image-Description
Voronin: Ideea unor noi aeroporturi nu-i aparține nici lui Dodon, nici Guvernului Chicu
Politic 24 decembrie 2019, 13:46 | 3987

Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin susține că ideea de a restabili activitatea aeroportului de la Mărculești și de a construi un aeroport în sudul țării nu aparține nici lui Igor Dodon, nici Guvernului condus de Ion Chicu.

Potrivit lui Voronin, această idee este indusă, el lăsând să se înțeleagă că ar veni din Federația Rusă, transmite IPN.

„Timpul va arăta. Imediat ce a revenit Dodon de la Moscova, Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul. Astăzi deja a fost cumpărat de un magnat miliardar rus. Imediat ce a revenit de la Moscova, premierul Ion Chicu și-a lăsat toate activitățile și a plecat să inspecteze aeroporturile de la Bălți și Mărculești. Au înțeles că construcția unui aeroport la Ceadîr Lunga este nu doar o prostie, dar idiotism și s-au orientat către acele aeroporturi care există deja. Pentru ce și pentru cine – trebuie să ne lămurim noi toți împreună”, a declarat Vladimir Voronin într-o emisiune la TVC 21.

Vladimir Voronin este de părere că Aeroportul Internațional Chișinău este o afacere profitabilă, iar taxa de 9 euro pe care o plătesc călătorii nu a fost anulată nici de administrația precedentă a companiei Avia Invest, nici de actuala conducere.

Potrivit fostului șerf al statului, calculele ar arăta că Aeroportul ar putea să achite toate datoriile și ar putea să înceapă să aducă profit. „Cine va merge la faptul că va distruge o afacere profitabilă care aduce impozite în buget? Cine în afară de cei care au un anumit ordin, în afară de faptul că la mijloc există o schemă?”, se întreabă fostul președinte.

Amintim că Ieri, 23 decembrie, a devenit cunoscut faptul că omul de afaceri din Federația Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest” (administratoarea Aeroportului Internațional Chișinău). Aceasta, după ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei.

Opinia ta contează. Comentează!