Cele două sportive din Republica Moldova, care au scris istorie la Campionatul Mondial de la Oslo, au revenit acasă
Sport 8 octombrie 2021, 17:11 | 562

Cu aplauze, flori și fanfară - așa au fost întâmpinate astăzi cele două sportive din Republica Moldova, care au scris istorie în cadrul Campionatului Mondial de la Oslo, capitala Norvegiei. La aeroport au venit rudele, prietenii și colegii acestora.

IRINA RÂNGACI, campioană mondială: "Luptele au fost foarte grele, trebuie multă concentrație, determinare. Această medalie înseamnă un pas mai înainte spre a lua cota de participare și o medalie olimpică de la Paris din 2024 "

IULIA LEORDA, vicecampioană mondială: "Această performanță este cea mai înaltă în cariera mea de sportiv. Revenind acasă voi analiza ce nu mi-a ajuns, ce trebuie de corectat pentru ca data viitoare să pot face față japonezei."

ANDREI CHIPERI, antrenor: "Acest rezultat este obținut cu foarte mult chin și muncă. Chiar în sala în care activăm practic utilaje și aparate de forță sunt din perioada sovietică. "

Antrenorul susține că ar vrea ca statul să se implice mai mult în finanțarea sportului din Moldova.

ANDREI CHIPERI, antrenor: "Să nu se bazeze doar pe strângeri de mână și aplauze sau diplome, dar și fapte concrete care țin de remunerarea sportivilor."

Irina Rângaci este prima femeie din Republica Moldova care a devenit campioană mondială la lupte libere. Tânăra a obținut prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori.

MARIA RÂNGACI, mama: "Am știut că Irina poate mai mult. Emoțiile sunt foarte mari. Cred că cuvintele sunt de prisos, lacrimi, se văd emoțiile pe față."

Luptătoarea Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie