Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu Jens Stoltenberg și David McAllister
Politic 24 ianuarie 2022, 20:33 | 1025

Prioritățile de cooperare Republica Moldova-NATO și fortificarea dialogului politic și de securitate cu Uniunea Europeană au fost abordate astăzi de către ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei vizite de lucru la Bruxelles. La Cartierul general al NATO, oficialul de la Chișinău s-a întâlnit cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Potrivit Ministerului de Externe, cei doi au accentuat importanţa dezescaladării situaţiei de securitate regională, identificării soluţiilor politice şi evitarea acţiunilor de ordin militar în contextul actualei crize de securitate de pe continentul european.

Jens Stoltenberg a reconfirmat angajamentul Alianței Nord-Atlantice pentru parteneriatul cu Republica Moldova în conformitate cu necesitățile și solicitările autorităților de la Chișinău pentru exprimarea sprijinului organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Se întâmplă după ce Guvernul de la Chișinău a aprobat, săptămâna trecută, Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO.

Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și cu președintele Comisiei pentru afaceri externe al Parlamentului European, David McAllister. În cadrul întrevederii cu oficialul european, au fost discutați pașii către integrarea sectorială precum reducerea prețurilor de roaming cu UE, liberalizarea accesului la piața transporturilor și aderarea la Spațiul unic de plăți în euro.

Opinia ta contează. Comentează!