Jurnalul orei 19, 28 Martie
Jurnalul orei 19:00 28 martie 2022, 20:52 | 1214

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

Ne dăm foc singuri! Mii de hectare de pășuni și păduri sunt incendiate intenționat în ultimele zile. Pompierii sunt la limita puterilor. A fost elaborat un proiect de lege care prevede amenzi de până la 50 de mii de lei pentru provocarea incendiilor de vegetație.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va examina mâine solicitările unor judecători de a fi numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Printre cei 40 se numără și judecători care s-au remarcat fie prin opulență, fie prin subordonare politică sub regimul Plahotniuc. Un reporter Jurnal TV a analizat lista.

Ministerul Culturii a premiat astăzi personalitățile anului 2021. Majoritatea laureaților au vorbit despre pace, arma culturii și avantajul societăților care au înțeles cât de important este să investești la timp în domeniul culturii. Investim în cultură ca să trăim în pace.

Republica Moldova ar putea beneficia de un mecanism european comun de procurare a gazelor naturale prin Uniunea Europeană. Măsura este necesară pentru a scăpa de șantajul energetic rusesc.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie