Atac cibernetic în Georgia
Externe 29 octombrie 2019, 21:23 | 1399

Un atac cibernetic de amploare a avut loc în Georgia. Au fost afectate mii de instituții, printre care Președinția și postul național de televiziune. Aflați detalii în cele ce urmează.

GEORGIA Atacul cibernetic a afectat aproximativ 15 mii de pagini electronice. Vizate au fost atât instituții de stat, cât și organizații nonguvernamentale și companii private. Pe unele pagini online, atacatorii au postat o imagine cu fostul președinte georgian Mihail Saakașvili și cu textul „Voi reveni”. Deocamdată, originea atacului nu este cunoscută.

STATELE UNITE ALE AMERICII Incendiile de vegetație s-au extins spre sudul statului american California și amenință Brentwood, un cartier de lux din Los Angeles, unde locuiesc numeroase celebrități. Sute de oameni din regiune au fost nevoiți să își abandoneze casele de milioane. Printre ei sunt actorul Arnold Schwarzenegger și baschetbalistul LeBron James. Până în prezent, peste 200 de mii de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, care au nimicit sute de locuințe și capătă tot mai mult teren.

GERMANIA Moment mai puțin plăcut pentru ministrul german al Economiei. Demnitarul a căzut de pe scenă, la scurt timp după ce și-a încheiat discursul susținut la un eveniment dedicat inovațiilor în tehnologie. Imediat după incident, locul în care se afla oficialul a fost acoperit cu un cearșaf negru de către organizatori, astfel încât nimeni să nu poată filma. Peter Altmaier a fost preluat ulterior de o ambulanță și dus la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Detalii despre starea sa nu au fost oferite. Incidentul a fost comentat asiduu pe rețelele de socializare. „Germania se prăbușește”, au titrat unii pe Twiter. 

Opinia ta contează. Comentează!