Jurnalul orei 15, 5 Iulie
Jurnalul orei 15:00 5 iulie 2023, 19:25 | 465

Prezentat de Călin Jucovschi

O minoră de 17 ani a fost bătută cu bestialitate de alte două adolescente, într-un parc din Chișinău. Potrivit polițiștilor, una dintre agresoare este adolescenta care, la începutul acestui an, a bătut o altă fată într-un apartament din capitală. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Curtea Supremă de Justiție a respins o altă cerere de strămutare, depusă de avocatul fostului șef PD, Vladimir Plahotniuc. Lucian Rogac a contestat o încheiere a Curții de Apel Chișinău, prin care s-a dispus stabilirea unui termen de decădere pentru depunerea oricărui tip de cereri în instanțele naționale. Încheierea este una executorie. Apărătorii nu vor mai putea adresa demersuri în cadrul recursului privind sechestrul aplicat pe bunurile clientului său. Judecarea cauzei va avea loc în continuare la Curtea de Apel Chișinău.

O echipă de specialiști de la Ministerul de Interne investighează funcționalitatea și securitatea punctului de trecere a frontierei în Aeroportul Internațional Chișinău. Decizia vine ca urmare a atacului de vineri din aerogară, în timpul căruia au fost uciși doi ofițeri moldoveni. La finalul investigației, vor fi luate măsuri suplimentare de îmbunătățire a sistemului de securitate. Între timp, a fost mărit numărul echipelor de patrulare la Aeroport, spune ministrul de Interne, Ana Revenco. Oficialul a refuzat să ne spună dacă va plăti cineva cu funcția pentru pierderile de vieți omenești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie