Tradițional, în data de 23 aprilie sărbătorim Ziua bibliotecarului, Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor
Cultură 23 aprilie 2024, 19:26 | 377

Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor a fost marcată astăzi și la Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu”. „Biblioteca este a doua casă, iar cel care-i trece pragul este bine-venit”, spun organizatorii evenimentului, în cadrul căruia au fost evidențiați cei mai buni bibliotecari.

MARIA BIVOL, șef serviciu, Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu”: "A fi bibliotecar este într-adevăr o muncă enormă, pentru că vin la bibliotecă oameni de toate categoriile de vârstă, oameni cu diferite staturi, iar noi bibliotecarii suntem cei care venim mereu cu răspunsuri la toate solicitările pe care le caută ei, aici la bibliotecă."

TATIANA ANDREICIUC, bibliotecară, Biblioteca municipală „Hristo Botev”: "Lucrez de 45 de ani în bibliotecă. Toată viața mea a fost plină cu cunoștințe. Am organizat multe evenimente în toți acești ani. În ultimul timp, i-am învățat pe alți oameni, de peste 50 de ani, cum să lucreze la calculator."

SVETLANA GUMENI, șef, Biblioteca poloneză „Adam Mickiewicz”: "Accentul întotdeauna este pus pe carte și noi scoatem cartea în față, indiferent că avem un serviciu care implicăm și tehnologiile, cartea neapărat stă la loc de cinste. Biblioteca va rezistat atât timp cât bibliotecarii vor promova documentele informaționale."

Cei mai activi angajați al bibliotecilor au fost premiați pentru efortul depus în 2023.

MARIANA HARJEVSCHI, director, Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu”: "O zi în care marcăm și ziua cărții și ziua dreptului de autor.Ne-am propus în cadrul bibliotecii municipale să apreciem echipa de bibliotecari care s-a implicat în diverse proiecte, inițiative."

ANGELA CUTASEVICI, viceprimarul municipiului Chișinău: "În Chișinău avem 355 de bibliotecari care astăzi au primit diplome pentru inițiative, pentru proiectele lansate pentru anul 2023."

În Republica Moldova, Ziua bibliotecarului este marcată din anul 2000, Inițial, aceasta era marcată pe 5 octombrie, dar din 2010 este celebrată pe 23 aprilie, odată cu Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor, instituită de UNESCO în 1995.

Opinia ta contează. Comentează!