Jurnalul orei 17, 17 Mai
Jurnalul orei 17:00 17 mai 2022, 19:05 | 1191

Prezentat de Vasile Luchianu

Tarifele pentru curentul consumat în luna mai ar putea să crească. Compania ”Premier Energy” a semnat un acord adițional cu „Energocom”, care prevede procurarea a 30% din volumul necesar de energie electrică, în perioada 12-31 mai. Furnizor va fi compania UkrHydroEnergo din Ucraina, care va livra curent la prețul de 84 de dolari pentru un megawatt/oră.

Șeful de la „Spații Verzi” va fi demis după tragedia din Parcul „Alunelul”, când o bucată de copac a căzut peste un cărucior și a strivit un copil. Decizia a fost anunțată de către primarul Ion Ceban, după finalizarea unei anchete interne. Potrivit lui, noul director al întreprinderii va trebui să identifice vinovații. De asemenea, primarul a cerut Guvernului investigarea acțiunilor conducerii Agenției de Mediu. Reprezentanții executivului și cei de la Agenția de Mediu nu ne-au răspuns pentru o reacție.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Acesta este valabilă pentru ziua de mâine 18 mai, în intervalul orelor 08:00-20:00.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie