Jurnalul orei 15, 28 Mai
Jurnalul orei 15:00 28 mai 2021, 17:00 | 1258

Prezentat de Eugenia Apostu

Conducători ai Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură sunt cercetaţi pentru deturnarea fondurilor de asistenţă externă şi de stat şi perceperea unor comisioane de milioane de la companii agricole. Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție efectuează un șir de percheziții în cadrul urmării penale în care sunt vizați și reprezentanți ai Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, dar și mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul agricol.

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a respins cererea Autorității Naționale de Integritate privind confiscarea averii de 600 de mii de lei a deputatului PD, Dumitru Diacov. Reprezentanții ANI, care consideră averea lui Diacov drept una „nejustificată”, spun că vor contesta decizia instanței.

Celebrul restaurant ”Guguţă”, din care au rămas doar pereții și bunul nume, a ajuns iarăși subiect de scandal. Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a decis că avizul negativ, eliberat de Ministerul Educaţiei în 2019, pentru construcția unui centru de oficii în locul cafenelei este... ilegal. Primăria promite că va contesta în instanța superioară încheierea judecătorilor, sperând să aibă câștig de cauză.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie