Nicio ședință de Guvern nu trece fără replici acide între premierul Dorin Recean și bașcanul Irina Vlah
Politic 19 aprilie 2023, 18:43 | 960

Nicio ședință de Guvern nu trece fără replici acide între premierul Dorin Recean și bașcanul Irina Vlah. De această dată, Recean i-a reproșat lui Vlah faptul că nu a reacționat la încercarea liderului Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov, de a intra în Republica Moldova și de a se implica în alegerile din autonomia găgăuză. În replică, Vlah i-a reproșat premierului că face „politică” la ședința Cabinetului de miniștri.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Doamnă Vlah, fără supărare, de obicei citiți lecții de morală. Nu am auzit să vă expuneți în acest sens. Ați spus doar „da, e ok, sunt prietenii noștri”. „Sunt agresorii care nouă ne plac. Nu acceptăm astfel de lucruri."

În replică, Irina Vlah a menționat că nu vede legătura dintre războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei și liderul Republicii Tatarstan din Federația Rusă.

IRINA VLAH: "În ultimii opt ani, această regiune și liderul acestei regiuni au susținut regiunea noastră foarte mult. Ne-au oferit calculatoare pentru școli, echipamente pentru spitale. Nu vreau să comentez această vizită, motivul vizitei. Nu înțeleg de ce faceți legătura dintre domnul Minnihanov și războiul care este alături."

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Dacă vi se pare normal să ucizi copii, oamenii... dar dacă aduceți niște calculatoare, ne reparați niște... e totul ok. Asta vreți să spuneți?"

IRINA VLAH, guvernatorul Autonomiei Găgăuze: "Nu am spus asta. V-am prezentat o scurtă informație despre relațiile pe care le avem. Nu avem asocierea că această regiune este agresor pentru țara noastră. Așa și nu am înțeles de ce ați atras atenția asupra mea. Faceți politică la ședința Guvernului, deși spuneți că eu fac politică."

Alegerile din Autonomia găgăuză pentru funcția de bașcan se vor desfășura pe 30 aprilie. Opt concurenți au fost acceptați în cursa electorală. Doar două partide au anunțat deschis că au propriile candidaturi: PSRM și Partidul Șor.

Opinia ta contează. Comentează!