Jurnalul orei 17, 30 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 30 noiembrie 2022, 21:27 | 787

Prezentat de Vasile Luchianu

Un sistem fotovoltaic modern, instalat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, economisește peste 40% din consumul de curent al unei firme din Criuleni. La această întreprindere, oamenii lucrează mai cu spor, pentru ca fructele și legumele să ajungă cu bine pe piața occidentală.

Pentru cetățenii care au declarat venituri mai mari decât cele cunoscute de sistemele informaționale, pentru calcularea vulnerabilității energetice, va fi utilizat venitul cunoscut de resursele de stat. Ajustările au fost făcute de Comisia pentru Situații Excepționale, care a publicat precizările privind acordarea compensațiilor la energie pentru luna noiembrie.

Comisia Europeană are un plan de confiscare a activelor înghețate ale Rusiei. Acestea urmează a fi transmise Kievului pentru compensarea pagubelor provocate Ucrainei de agresiunea militară a Rusiei. Potrivit șefului executivului european, Ursula von der Leyen, daunele aduse Ucrainei se estimează la peste 600 de miliarde de euro. Uniunea Europeană propune și înfiinţarea unui tribunal special, pentru a urmări penal agresiunea Rusiei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie