Deputații din opoziție spun că ar trebui dizolvat Parlamentul actual și declanșate alegeri anticipate
Politic 23 decembrie 2020, 19:47 | 1659

După demisia Guvernului Chicu, actualul Parlament trebuie dizolvat! De această părere sunt deputații din opoziție, care spun că își doresc alegeri anticipate și discută asupra scenariilor de creare a unui nou guvern.

IGOR GROSU, deputat PAS: Demisia Guvernului Chicu deschide calea constituțională cea mai scurtă spre dizolvarea Parlamentului actual și declanșarea alegerilor anticipate. Acum se discută mai multe scenarii: Guvern de tranziție, majoritar, minoritar, foi de parcurs și așa mai departe.

Despre alegeri anticipate vorbește și Platforma DA.

COMUNICAT DE PRESĂ: Platforma DA își reiterează opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate, declanșate imediat conform procedurilor constituționale sau organizate de un guvern de tranziție responsabil, capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere și corecte.

Președintele Partidului „Pro Moldova” Andrian Candu spune că Guvernul Chicu este istoria nefericită a Republicii Moldova.

DECLARAȚIILE LUI ANDRIN CANDU, președintele partidului „Pro Moldova”: ”Pro Moldova” a pledat mereu ca acesta să fie trimis în demisie pentru gafele și proasta guvernare. Socialiștii au eșuat spectaculos în ultimul an. Au râvnit puterea și apoi au demonstrat că nu știu ce să facă cu aceasta. Rând pe rând pleacă și acest lucru e bine. Dar este momentul în care trebuie să ne gândim ce facem cu cei care rămân, adică cu locuitorii țării. Pe asta trebuie să ne concentrăm cât mai curând.

Deputatul PD Pavel Filip consideră că odată cu demisia Guvernului Chicu s-a încheiat un episod rușinos în politica Republicii Moldova.

DECLARAȚIILE LUI PAVEL FILIP, deputat PD: Guvernul Chicu a plecat. Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia. Demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se arată îngrijorată de atitudinea iresponsabilă a actualului Guvern și a premierului Ion Chicu, care astăzi nu a vorbit nimic despre o eventuală foaie de parcurs pentru perioada imediat următoare.

DECLARAȚIA PLATFORMEI PARLAMENTARE „PENTRU MOLDOVA”: Platforma parlamentară „Pentru Moldova” reiterează apelul către toate forțele politice și deputații responsabili să se așeze la masa de discuții pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea asigurării administrării eficiente a țării în această perioadă complicată și pentru a asigura organizarea unor alegeri libere și corecte.

Platforma „Pentru Moldova” consideră că forțele politice sunt obligate să asigure o administrare eficientă în contextul instabilității politice până și după alegerile parlamentare, perioadă care va dura cel puțin jumătate de an.

Opinia ta contează. Comentează!