Patrula Jurnal TV, 28 Martie

Prezentată de Vlad Marcoci

În mediul online au apărut vânzători de vaccin rusesc anti-COVID. Reporterii Jurnal TV s-au dat drept cumpărători pentru a afla cine vinde „Sputnik V” în condițiile în care, oficial, acesta încă nu a ajuns la noi. Investigația a pornit de la un anunț apărut într-un grup pe Facebook. Am intrat în discuții cu cei care pretind că dețin vaccinul. Aceștia ne-au invitat pe un canal de telegram, pentru a continua negocierile. Indivizii ne-au cerut pentru două doze de vaccin 80 de euro. Un reporter incognito de la Jurnal TV le-a transferat suma cerută, pentru a obține vaccinul și a demasca, astfel, schema ilegală. Serul urma să ajungă la noi cu un taxi, numai că, după ce s-au văzut cu banii pe card, escrocii nu ne-au mai răspuns la mesaje. Jurnal TV a sesizat poliția în legătură cu acest caz.

Zile de coșmar pentru o femeie de 75 de ani din satul Zubrești, raionul Strășeni. În doar două luni, un răufăcător i-a intrat de cinci ori în ogradă! De fiecare dată, bătrâna a apelat la poliție, afirmând că îi este frică și că hoțul trebuie să fie arestat. În replică, poliția spune că poate doar să-l amendeze pe făptaș. De reținere, nici vorbă. Nu permite legea!

Circa 70 de angajați ai Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger” au donat sânge și plasmă pentru pacienții infectați cu COVID-19. După ce le este recoltată plasma, fiecare donator primește un pachet alimentar, care asigură recuperarea sângelui donat. De această dată, ofițerii de la ”Fulger” au ales să dea pachetele bătrânilor dintr-un azil.

Opinia ta contează. Comentează!