La gala din acest an a premiilor Oscar vor participa doar cei nominalizaţi şi însoţitorii lor
Monden 16 martie 2021, 19:58 | 1527

La gala din acest an a premiilor Oscar vor participa doar cei nominalizaţi şi însoţitorii lor şi nu va avea loc tradiţionala petrecere de final. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile anunţate de organizatori pentru a putea respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus şi a fi evitată o ceremonie în întregime online.

"Anul acesta, cei care asistă în persoană la premiile Oscar vor fi doar cei nominalizaţi, cei care îi însoţesc şi prezentatorii", a precizat David Rubin, preşedintele Academiei Americane de Film. Această decizie va reduce substanţial numărul participanţilor la gala premiilor Oscar. Anul acesta s-a renunţat, de exemplu, la biletele de intrare la care aveau acces prin tragere la sorţi membrii Academiei pentru a asista la marea gală. David Rubin a regretat de asemenea faptul că, anul acesta se va renunţa şi la alte evenimente foarte importante, precum dejunul cu nominalizaţii la premiile Oscar, desfăşurat cu o săptămână înainte de gală, sau la petrecerea organizată imediat după ceremonie. Tot el a precizat că prioritatea este acum siguranţa şi sănătatea participanţilor, dar s-a arătat încrezător că aceste Oscaruri vor fi "unice" şi "memorabile". Gala va fi transmisă din două locaţii diferite: Dolby Theatre din Los Angeles, gazda tradiţională a premiilor Oscar, şi gara centrală Union Station din Los Angeles, principala noutate a acestor premii.

"Mank", un lungmetraj dramatic produs de Netflix despre Hollywoodul anilor 1930, conduce plutonul filmelor care au primit luni cele mai multe nominalizări la premiile Oscar - 10 -, inclusiv la categoriile "cel mai bun lungmetraj", "cel mai bun regizor" (David Fincher), "cel mai bun actor în rol principal" (Gary Oldman) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Amanda Seyfried), informează Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!