Republica Moldova nu este singură, spun oficialii de la Bruxelles
Politic 24 mai 2023, 19:54 | 474

Înainte de a veni la Chișinău, liderii europeni au lansat mesaje de susținere pentru țara noastră. „Moldova nu este singură, Moldova este între prieteni”, spun oficialii de la Bruxelles.

URSULA VON DER LEYN, președintele Comisiei Europene: "Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Susținem securitatea voastră energetică, stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi."

Un mesaj asemănător a fost lansat de șefa Parlamentului European, dar și de președintele Consiliului European.

ROBERTA METSOLA, președintele Parlamentului European: "Moldovenii se pot mândri cu acest curaj de care au dat dovadă ținând piept intimidării Rusiei. Se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten și un aliat. Nu există îndoială, viitorul nostru este împreună."

CHARLES MICHEL, președintele Consiliului European: "Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru poporul acestei țări. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia europeană. Moldova, te afli între prieteni."

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura pe 1 iunie și va reuni, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Opinia ta contează. Comentează!