Jurnalul orei 17, 9 Mai
Jurnalul orei 17:00 9 mai 2022, 20:27 | 1138

Prezentat de Adrian Prodan

La manifestațiile din centrul Chișinăului au participat aproximativ 7000 de oameni, ne informează poliția. 90 de persoane au sfidat legea, defilând cu simbolurile asociate războiului. Au fost întocmite 12 procese verbale. Toți cei care au încălcat legea, vor fi amendați, a declarat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

În acest an, de ziua Europei, mesajele oficialilor s-au conturat în jurul solidarității pentru pace. Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Ianis Mazeiks, a declarat că războiul din Ucraina implică o datorie personală și i-a îndemnat pe cetățenii din Republica Moldova să primească pacea în casele lor.

Poliția a anunțat că 37 de mii de oameni au manifestat astăzi în întreaga țară în legătură cu ziua de 9 mai. La Bălți, Comrat, Ceadîr-Lunga și la Tiraspol au răsunat cântece patriotice din perioada sovietică. În majoritatea cazurilor, restricțiile introduse recent în legislație au fost sfidate. Îmbrăcați în uniforme, oamenii și-au prins la piept panglica bicoloră, chiar dacă știu că legislația prevede amenzi pentru această contravenție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie