Implementarea inițiativelor legislative, votate recent de Parlament, amenință stabilitatea macroeconomică și financiară a țării
Politic 18 decembrie 2020, 17:14 | 1483

Implementarea inițiativelor legislative, votate recent de Parlamentul Republicii Moldova, amenință serios stabilitatea macroeconomică și financiară a țării, care este deja afectată sever de pandemie.

Este avertismentul Fondului Monetar Internațional transmis de către Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani. FMI atenționează că, în contextul programului de finanțare agreat anterior cu autoritățile de la Chișinău, ”sprijinul financiar din partea FMI va fi oferit doar dacă va exista un angajament fără echivoc al Moldovei de a asigura ireversibilitatea progresului atins până acum, precum și un sprijin politic larg pentru guvernanța și reformele instituționale convenite cu misiunea FMI”. Săptămâna trecută Rodgers Chawani a menționat într-un comentariu pentru Jurnal TV că ”inițiativele care subminează independența Băncii Naționale vor complica relația FMI cu Republica Moldova”. În pofida acestor semnale internaționale, Igor Dodon a promulgat deja legile care pun țara în situația de a rata fonduri importante de la partenerii de dezvoltare.

Opinia ta contează. Comentează!