Jurnalul orei 15, 6 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 6 aprilie 2023, 20:06 | 519

Prezentat de Eugenia Apostu

După ce vremea s-a răcit simțitor în ultima perioadă, managerii a 90 de blocuri de locuințe și nouă instituții de învățământ au solicitat reconectarea agentului termic, anunță „Termoelectrica”.

Temperaturi negative, zăpadă și lapoviță! Nu este tabloul unei zile de iarnă, ci unul pentru a doua lună de primăvară. Un autobuz școlar și mai multe autoturisme au fost tractate de salvatori, după ce au rămas blocate în nămeți, în satul Moșeni, raionul Râșcani. Circulația prin unele puncte de trecere a frontierei la Prut a fost temporar sistată, după ce în județele Botoşani, Suceava, Neamţ și Iaşi a fost emis Cod portocaliu de ninsori viscolite.

Republica Moldova a făcut progrese importante în domeniul energetic. Cea mai importantă realizare în acest sens a fost pregătirea cadrului juridic necesar organizării licitațiilor pentru capacități mari de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Aceasta va contribui la creșterea securității energetice a Republicii Moldova, dar și la reducerea dependenței de surse externe. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă de către secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie