Unii cetățeni sunt nemulțumiți că, în acest an, trebuie să achite dublu pentru impozitul imobiliar
Economic 2 iunie 2021, 15:43 | 1367

Stau la rând, pentru a-și da banul în bugetul statului. Dis-de-dimineață, zeci de chișinăuienii au mers la Direcția de colectare a taxelor, după ce au primit avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare. În mulțime se auzeau voci supărate, deoarece oamenii au aflat că în acest an trebuie să achite aproape dublu, față de anii precedenți. Cei mai indignați sunt pensionarii, care s-au pomenit cu facturi, chiar dacă erau anterior scutiți de plată.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat luni, în cadrul ședinței serviciilor municipale, că în acest sens s-a produs o eroare. Peste 78.000 de proprietari trebuie să fie scutiți de la impozit pentru bunurile imobiliare.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: "Toate persoanele care sunt de vârstă pensionară și nu li s-a luat în calcul scutirea, dar și cele din lista de mai sus să meargă la secția impozite și acolo li se va face o recalculare manuală. Sunt 78.000 de proprietari, trebuie scutiți, așa ceva nu a fost niciodată."

Totuși, unii pensionari nu au fost scutiți și au achitat factura pentru impozitul imobiliar. O angajată a Direcției de colectare a taxelor nu a vrut să ne comenteze la camera, dar ne-a explicat că, de fapt, scutirile se fac doar pentru pensionarii care au în proprietate un singur apartament și au viză de reședință acolo. Iar suma imobilului nu trebuie să depășească 500 de mii de lei, adică aproximativ 25 de mii de euro. Pensionarii care nu fac parte din această categorie sunt nevoiți să plătească impozitul, care în acest an practic s-a dublat. Amintim că majorarea taxelor a fost votata de Consilierii municipali la sfârșitul lui 2020, după ce a fost reevaluată valoarea bunurilor imobiliare.

Opinia ta contează. Comentează!