Emisiunea „Vânturile, valurile” lansează a II-a ediție a „Festivalului Filmului de un minut”
Cultură 1 decembrie 2021, 20:27 | 1289

Echipa de creație a emisiunii „Vânturile, valurile” de la postul nostru de televiziune lansează a doua ediție a Festivalului Filmului de un minut. Proiectul elaborat împreună cu Centrul Naţional al Cinematografiei prevede premii mari pentru creatori, profesioniști sau amatori. Lucrările pot fi expediate până la sfârșitul lunii mai, anul viitor.

VAL BUTNARU, prezentator „Vânturile, Valurile”: "Eu m-am gândit că pentru un proiect ca al nostru „Vânturile, Valurile” un asemenea compartiment ar fi foarte și foarte potrivit și acest lucru l-am demonstrat și în sezonul trecut. Am avut foarte multe filme, idei neașteptate. Eu sper că în acest sezon vom avea mult mai multe producții interesante."

BOGDAN DASCĂL, producător „Vânturile, Valurile”: "În ediția din acest an, ediția a Festivalului Filmului de un minut am diversificat puțin participarea. Vor fi două categorii, profesioniștii și amatorii. Lună de lună vom alege câte un finalist și la profesioniști, și al amatori. Filmul nu trebuie să fie mai lung de un minut și 59 de secunde. Să fie filmat, obligatoriu pe orizontal, obligatoriu pe telefonul mobil."

Scopul acestui festival constă în cultivarea bunului gust în artă.

VAL BUTNARU, prezentator „Vânturile, Valurile”: "Cred că urmărim să contribuim cu toată modestia la propulsarea artei cinematografice și din punctul meu de vedere urmăresc cultivarea bunului gust în artă. Este foarte important pentru cei care vor să se manifeste ca artiști."

Cele mai bune lucrări vor fi premiate pe măsură.

BOGDAN DASCĂL, producător „Vânturile, Valurile”: "Premii sunt chiar importante, premiile mari de 30 de mii de lei și 10 mii, dar mai este premiul doi la profesioniști 15 mii, trei - 10 mii. Trei premii a câte o mie. La amatori puțin mai modest, dar substanțial pentru tinerii care vor să înceapă să facă film."

Atât profesioniștii, cât și amatorii de film pot expedia lucrările până la sfârșitul lunii mai, iar finala va fi filmată pe 31 mai 2022 și difuzată la Jurnal TV în prima săptămână a lunii iunie. Doritorii de a participa la „Festivalul Filmului de 1 minut” deja își pot expedia lucrările la adresa [email protected]. Filmulețul nu trebuie să aibă durata mai mare de 1 minut și 59 de secunde.

Opinia ta contează. Comentează!