Conflictul Stati-Damir este materializat într-un dosar de defăimare, intentat la cererea lui Dorin Damir
Politic 16 septembrie 2021, 19:53 | 2991

Războiul între Dorin Damir și Sorin Stati capătă dimensiuni. Fostul șef al ”MoldAtsa” susține că finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc îl poartă de un an prin instanțe, deoarece avocații lui nu se prezintă la ședințe. Conflictul între cei doi este materializat într-un dosar de defăimare, intentat la cererea lui Dorin Damir după ce în septembrie trecut, Sorin Stati l-ar fi învinuit că a participat la aranjarea unui atac raider asupra firmei de construcție „Glorinal”. Toate ședințele de judecată au fost amânate din cauza pandemiei.

SORIN STATI, ex-șef Moldatsa: "Ieri am primit informația de la grefier și avocatul meu a discutat cu avocatul, cu Damir, unde acela a garantat că se va prezenta azi la ședință. Până acum toate ședințele au fost amânate de Damir și din cauza situației pandemice. Acum am aflat că nu a venit pentru că i s-a defectat mașina. În alt caz i s-au îmbolnăvit copii. Eu cred că asta pur și simplu e bătaie de joc, iar cererea de chemare în judecată a fost înaintată doar cu scopul de a mă purta prin instanțe de a mă persecuta, ca eu să decid într-o bună zi de a nu mai spune adevărul."

Avocatul lui Dorin Damir recunoaște că nu s-a prezentat la ședință, deoarece a avut o pană la automobil în drum spre judecătorie.

ALEXANDRU LEVINSCHI, avocatul lui Dorin Damir: "Eu oricum m-am pornit la ședință, dar la mijloc de drum mi s-a stricat mașina, de aia am venit la Chișinău. Nici nu era obligatorie prezența noastră, deoarece noi am depus cerere de examinare în lipsa noastră. Spuneți să vă prezinte toate cererile de amânare, care au parvenit din partea lui și o să vedeți că anume ele au fost motiv pentru amânarea cauzei."

Dosarul de defăimare împotriva lui Sorin Stati a fost intentat în septembrie trecut. Stati a dezvăluit că Damir ar fi fost implicat în atacul raider asupra companiei „Glorinal”. Afirmațiile au fost făcute în urmă cu un an, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie