Image-Description
Premierul Chicu declară că ar putea pune „pauză” pe relațiile cu FMI, dacă Fondul nu va fi „flexibil”
Economic 26 noiembrie 2019, 15:28 | 1747

Premierul Ion Chicu nu exclude că în relațiile Republicii Moldova cu FMI ar putea interveni „o pauză”, dacă instituția financiară internațională nu va da dovadă de flexibilitate.

„Analizăm orice cooperare cu parteneri externi prin prisma intereselor naționale ale Republicii Moldova. Suntem hotărâți să investim sume importante de bani în sfera socială. Dacă FMI va da dovadă de flexibilitate, vom continua să lucrăm cu Fondul. Dacă o astfel de flexibilitate nu va fi, atunci nu putem exclude o pauză în cooperarea noastră”, a declarat într-o emisiune televizată șeful Guvernului recent învestit.

Chicu a mai afirmat că fostul Guvern, condus de Maia Sandu, ar fi fost responsabil de îndeplinirea, până la data de 31 octombrie, a unor obligații pe care și le-a asumat prin reluarea Programului de cooperare cu FMI, lăsând să se înțeleagă că Executivul pe care îl conduce nu mai poartă povara acestora.

„Aceste obligații nu au fost îndeplinite. Unele dintre ele ni se par absolut inacceptabile pentru Moldova. Vrem să continuăm cooperarea cu partenerii, dar aceasta trebuie să fie o cooperare sănătoasă, avantajoasă pentru Republica Moldova”, susține Chicu.

Menționăm că, în ajun, premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful Misiunii FMI în Republica Moldova, Ruben Atoyan, care s-a interesat în mod special de programul noului Cabinet de Miniștri.

Opinia ta contează. Comentează!