Jurnalul orei 19, 9 Mai
Jurnalul orei 19:00 9 mai 2022, 22:19 | 1439

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Trei grupări politice pro-ruse s-au mobilizat și au reușit să aducă astăzi la manifestație în Chișinău aproape șapte mii de oameni. Unii s-au destăinuit reporterilor Jurnal TV că au fost plătiți, iar alții au spus că la întoarcere vor fi serviți cu frigăruie.

Deși interdicția purtării panglicii bicolore a fost sfidată astăzi în special de fruntașii socialiști, unii promotori ai simbolicii războiului au manifestat totuși reținere. Fără panglică la manifestație au venit ex-ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, dar și soția lui Igor Dodon.

Protest neobișnuit în fața Ambasadei Rusiei din Chișinău. Un grup de femei a manifestat contra violurilor comise de militarii ruși în Ucraina cu pungi negre pe cap, mâinile legate la spate și cu pantalonii stropiți în culoarea sângelui. Un reportaj de la fața locului vă arătăm în jurnal.

În timp ce Vladimir Putin își ținea astăzi discursul de 9 mai în Piața Roșie, invadatorii ruși au atacat din nou Odesa cu rachete Onyx de înaltă precizie trase din Crimeea. Mai grav, rușii s-ar pregăti să atace uzina Azovstal din Mariupol, unde se adăpostesc apărători ucraineni, cu arme chimice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie