Reglări de conturi ca în anii '90
Politic 20 iunie 2019, 19:58 | 25741

Un om de afaceri din Anenii Noi ar fi fost agresat fizic si amenintat cu moartea de presedintele organizatiei teritoriale a PD, Serghei Rapcea. Asta din cauza faptului ca nu a renuntat la planurile sale de a pune pe roate o afacere, care i-ar fi facut concurenta unei afaceri similare pornite de Rapcea. Inregistrarea video care surprinde agresiunea a fost difuzata aseara, in cadrul emisiunii „60 de minute”.

Incidentul datează din martie 2018. Omul de afaceri care ar fi fost agresat spune că deţinea în arendă o fâşie de pământ pe marginea traseului de la intrarea în oraşul Anenii Noi. Intenţiona să construiască acolo un centru de agrement şi o benzinărie. Preşedintele organizaţiei teritoriale a PD, Serghei Rapcea, devenit ulterior preşedinte al raionului Anenii Noi, ar fi cumpărat şi el un lot de pământ în vecinătatea terenului cu pricina, pe care ar fi început să construiască, la fel, un centru de agrement şi o benzinărie. Pentru a-şi asigura ieşirea la traseu, ar fi ocupat şi o bucată din terenul vecin. Mai mult, Serghei Rapcea l-ar fi avertizat pe agentul economic să nu mai construiască nimic pentru a nu-i crea incomodităţi, iar ca să fie mai convingător ar fi recurs la agresiuni.

Atât invitaţii, cât şi realizatorul emisiunii "60 de Minute" s-au arătat indignaţi de comportamentul lui Serghei Rapcea.

Într-o discuţie telefonică cu realizatorul emisiunii, Vasile Năstase, Serghei Rapcea a respins acuzaţiile pe care i le-a adus omul de afaceri, inclusiv că l-ar fi agresat pe acesta. Rapcea a promis că va reveni pentru a oferi mai multe detalii, însă nu a făcut-o. 

Opinia ta contează. Comentează!