Jurnalul orei 15, 25 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 25 octombrie 2022, 19:58 | 541

Prezentat de Eugenia Apostu

Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, va sta următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Este decizia Curții de Apel, după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe, care a hotărât ca Tauber să se afle sub control judiciar. De cealaltă parte, avocații deputatului pledează pentru eliberarea definitivă a Marinei Tauber și susțin că aceasta este nevinovată.

Centrala de la Cuciurgan a înregistrat astăzi o situație de avarie, care a provocat un deficit suplimentar de energie electrică. În consecință, furnizarea de curent din stânga Nistrului a scăzut de la 50% la 22% din necesarul Republicii Moldova. Asta în timp ce Cuciurganul asigura până zilele trecute 70% din consumul din dreapta Nistrului. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, atenționează că riscul de deconectări masive de la rețeaua de curent există în continuare.

Victimele violenței în familie trebuie să rupă tăcerea. În caz contrar, vor suferi în anonimat, afirmă experții reuniți astăzi la Chișinău, la un forum de prevenire a violenței asupra femeilor și fetelor. La Conferința Internațională, care se va desfășura trei zile, participă și parteneri externi de dezvoltare. Experții subliniază importanța serviciilor de sprijin pentru femeile aflate în dificultate. Cel mai grav este că alături de acestea, victime ale violenții devin și copiii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie