Cruzime față de animale pe TikTok
Social 5 decembrie 2023, 19:42 | 3701

Un bărbat din Sângera este bănuit că ar fi adus mai mulți căței din stradă pentru câinele său de rasă ca acesta acesta din urmă să-i sfâșie. Mai mult, individul a publicat imaginile video pe rețelele de socializare. Cazul a a intrat în vizorul militanților pentru drepturile animalelor, care au depus o plângere pe numele acestuia. Echipa noastră de filmare a identificat locul unde se întâmplau actele de cruzime față de animale și a reușit să discute cu unii vecini. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

ANA NEAMȚU, reporter Jurnal TV: "Ne aflăm în localitatea Sângera, unde, potrivit polițiștilor, a fost înregistrată sfâșierea inexplicabilă a animalelor. Oamenii spun că, la început, le-a părut stranie disparția bruscă a câinilor și pisicilor, care obișnuiau să hoinărească pe uliță. Apoi, au apărut zvonuri potrivit cărora de vină este un localnic, care are grijă de un alt câine. Sătenii nu au avut însă curaj să apeleze la poliție, fiindu-le frică."

Bărbatul a creat un cont de TikTok, unde publica imagini în care un dulău de rasa American Staffordshire Terrier sfâșie câini comunitari.

Unii vecini au sesizat dispariția câinilor din mahala. Potrivit lor, bărbatul cu pricina are grijă de doi patrupezi de această rasă, care este cunoscută pentru manifestarea unei agresivități ridicate față de câini din alte rase.

Am primit și unele înregistrări video de la vecini, în care se vede cum unul dintre cei doi câini, aflați în grija bărbatului, a atacat un pisoi.

Despre astfel de cazuri, în care au fost sfâșiate și pisici, vorbesc mai mulți vecini din mahala.

După ce imaginile teribile au apărut pe internet, militanții pentru drepturile animalelor au depus o plângere la Inspectoratul de Poliție din Bălți, fiind siguri că bărbatul își are domiciliul acolo. După ce s-a aflat identitatea individului, cazul a fost transmis polițiștilor din Chișinău, bărbatul fiind domiciliat în orașul Sângera.

Într-o discuție cu oamenii legii, acesta a recunoscut că a publicat filmulețele pe TikTok, însă a spus că nu a făcut-o cu rea intenție.

GHEORGHE DRAGAN, șef adjunct de secție, IP Bălți: "Era vorba despre o persoană care avea unele tangențe cu municipiul Bălți, după presupunerile lor (n.r. voluntarilor), dar cu municipiul Bălți nu are nici o tangență. Mai apoi, am presupus că este din baștină din Telenești. Cu Telenești tot nimic nu are. Dar fapta însăși a avut loc în localitatea Sângera. Nu e așa cum spun voluntarii. După cum mi-a spus el, avea grijă de un câine de rasă care aparține verișorului lui. Situația respectivă s-a întâmplat nu că el l-a impus asta să facă, dar așa s-a întâmplat, din spusele lui."

În prezent, dosarul se află la Inspectoratul de Poliție Botanica. Polițiștii de acolo spun că dosarul urmează să fie repartizat unui angajat al subdiviziunii, pentru a continua investigarea cazului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie