Deputații s-au certat după ce s-a aflat despre existența unei liste cu parlamentarii, care ar vrea să se vaccineze
Politic 9 aprilie 2021, 15:36 | 1365

După ce Secretariatul Parlamentului le-a propus deputaților să se înregistreze într-o listă pentru administrarea vaccinului anti-Covid, iar informația a devenit publică, aleșii poporului s-au întrecut astăzi în a se desolidariza de această inițiativă și a spune că ei ”pot să mai aștepte”. Totul s-a lăsat cu acuzații și declarații acide, iar discuția a ajuns până la ”furtul miliardului”.

Despre faptul că Direcția resurse umane a Legislativului pregătește liste cu deputați și funcționari ai Secretariatului Parlamentului care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 a anunțat pe Facebook deputatul PAS, Dumitru Alaiba. Acesta a scris - cităm - ”Deputații - înaintea tuturor! Greață și dezgust.”, citat închis. Subiectul a ajuns să fie discutat în ședința plenară.

IGOR GROSU deputat al PAS: "Este corect ca pensionarii, cei care suferă de boli și profesorii să fie cei care să beneficieze în primul rând, în special în situația în care nu avem suficiente doze, iar noi să mai așteptăm rândul. Poate doar în cazul în care decanii de vârstă, care suni aici, în sală, putem să ne gândim să-i întrebăm."

VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM: "Noi considerăm că astăzi, atunci când vaccinuri nu sunt suficiente, trebuie de vaccinat cei care sunt în prima linie, iar deputații trebuie să aștepte atunci când toată populația va avea acces, în mod general, la aceste vaccinuri și nu deputații trebuie să fie cei care vor fi vaccinați între primii."

DUMITRU DIACOV, deputat PD: "Eu vreau să vă spun că se umflă urechile de populism. Doamne ferește! Doamne ferește!.. Iată și acum cu declarațiile acestea. Noi mai bine nu furam miliardul și dădeam banii aceștia la medicină! Sau Parlamentul să facă tot ce e posibil ca să întoarcă banii aceștia și să-i îndreptăm la medicină. Dar dacă e vorba de deputați, să se vaccineze deputații care au bolit!"

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: "E amuzant să asculți despre furtul miliardului de la Dmitri Gheorghievici, desigur. Dar pe acest ping-pong cu vaccinuri, eu vreau să fac o declarație scurtă. Niciun deputat din fracțiunea Platformei DA nu s-a adresat și nu a scris pentru vaccinare, dar eu propun tuturor colegilor să terminați acest PR ieftin!"

RUXANDA GLAVAN, deputat al pltformei ”Pentru Moldova”: "Pentru Secretariatul Parlamentului vreau să fac o precizare. Nu există niciun temeilegal de a-i mâna pe toți la vaccinare pe liste și îi îndemn pe toți colegii deputați care, indiferent de statutul de deputat, se încdrează în vârsta de peste 60 de ani sau mai tineri de 60 de ani, dar care au comorbidități, să se adreseze medicului de familie."

Menționăm că în notificarea privind vaccinarea, pe care a primit-o fiecare deputat, legislatorii sunt anunțați că ”imunizarea se va face cu AstraZeneca și va avea loc la Policlinica de Stat”. Doritorii ar urma să se înregistreze într-o listă până pe 12 aprilie. Deputații ar putea să beneficieze și de echipa mobilă cu vaccinul anti-Covid ”la locul de muncă”.

Opinia ta contează. Comentează!