Image-Description
Fratele interlopului zis „Chitaeț” și complicii acestuia, arestați pentru trafic de droguri
Social 29 octombrie 2019, 10:50 | 2543

Fratele liderului interlop zis „Chitaeț”, precum și alți doi membri ai organizații criminale specializați în circulația ilegală a drogurilor, au fost arestați, potrivit unui comunicat al Poliției. Învinuiții au vârsta de 39 și, respectiv, 43 de ani și sunt cercetați pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Membrii grupării au fost reținui în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală, precum și măsuri speciale de investigație efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, sub conducerea procurorilor pentru combaterea crimei organizate - interceptarea convorbirilor telefonice, urmărirea vizuală și prin GPS, se arat în comunicat.

În cadrul perchezițiilor efectuate la figuranți au fost depistate și ridicate aproximativ 200 grame de hașiș.

În urma investigațiilor, s-ar fi stabilit că învinuiții, împreună cu alte persoane, până în acest moment neidentificate, cumpărau zilnic de la diferiți dealeri droguri, inclusiv prin mijloace electronice de comunicare. Ulterior, le transportau și le divizau în cantități mai mici, după care le vindeau în Chișinău și suburbii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă până la 15 ani de închisoare.

Poliția a documentat și consumatorii finali, de la care la fel a fost ridicat hașiș. Consumatorii sunt cercetați pentru circulație ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare.

Potrivit Poliției, interlopul zis „Chitaeț” are rol de conducere superioară în organizația cu același nume, care, în calitate de lider al organizației, a delegat membrilor organizației din diferite orașe și penitenciare responsabilități de acumulare a banilor în bugetul comun („общаг” din limba rusă), prin șantaj, trafic de troguri și alte infracțiuni săvârșite pe teritoriul Republicii Moldova, țărilor membre ale UE și CSI.

Opinia ta contează. Comentează!