Jurnalul orei 17, 11 Iulie
Jurnalul orei 17:00 11 iulie 2022, 18:06 | 804

Prezentat de Eugenia Apostu

La un an de la alegerile parlamentare anticipate câștigate de PAS, unii cetățeni încă așteaptă vremurile bune promise. Cetățenii au păreri împărțite despre felul cum acest partid guvernează țara. Schimbările care s-au produs în această perioadă sunt estimate de unii ca fiind nesemnificative, în timp ce alții consideră că în plină pandemie și cu un conflict la frontieră, cu o criză energetică regională, complicațiile în ceea ce privește gestionarea țării sunt firești.

Rata inflației ajunge la noi cote record. Deși guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armaşu, spunea în luna mai că apogeul scumpirilor va fi atins în trimestrul trei al acestui an, când inflația ar putea ajunge la 31%, datele Biroului Național de Statistică arată că inflația a ajuns deja la aproape 32%, în luna iunie curent. Cel mai mult s-au scumpit gazul și energia electrică, benzina și motorina, dar și produsele alimentare, legumele fiind lider detașat la ritmul de creștere a prețurilor.

Armata ucraineană a reuşit astăzi să elibereze localitatea Ivanovka, în regiunea Herson, după ce a lansat o ofensivă în zone din sudul ţării ocupate parţial de trupele ruse, relatează EFE şi Ukrinform. Volodimir Zelenski i-a ordonat Statului Major al Armatei să pregătească un plan de eliberare a sudului Ucrainei, a declarat ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu pentru The Times.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie