Jurnalul orei 15, 25 Martie
Jurnalul orei 15:00 25 martie 2022, 17:15 | 1329

Prezentat de Eugenia Apostu

Incendiile de vegetație nu mai contenesc! Focul distruge spații forestiere, terenuri agricole ajungând până la casele oamenilor. Doar pe parcursul zilei de ieri focarele au mistuit șase mii 55 de hectare de teren. Cu o zi în urmă, o femeie de 70 de ani a murit din cauza unui incendiu de vegetație, care s-a produs în sectorul Buiucani. După ce a greblat o parcelă de pământ de iarbă uscată, femeia a dat foc vegetației. Focul s-a extins rapid, iar ea a murit din cauza arsurilor.

Șase lei! Atât ar putea costa călătoria cu transportul public în Chișinău. Aceasta este tariful de referință în metodologia prezentată de către autorități. Prețul va fi mai mic în cazul abonamentelor. O noutate propusă este perioada pentru care vor fi emise abonamentele – de la o lună până la jumătate de an.

Plecările din sistemul judecătoresc continuă. În timp ce unii ajung în funcții noi, alții se pomenesc că sunt urmăriți penal și riscă să fie reținuți. Mai multe decizii în acest sens au fost luate astăzi de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie